Nya Porttelefoner

Steg ett är klart. I steg två kommer samma system installeras även inåt, till cyckelrum, källare och garage. Här nedan kommer lite information om det. Mer detaljer om exakta tider osv kommer sättas upp i porten inom kort!

Hantering

Dagtid kan man via porttelefonens meny ringa till lägenhetsinnehavaren genom att leta upp dennes efternamn. Man behöver då inte slå något nummer, utan porttelefonen gör det åt en.

Nattetid måste man själv slå numret till lägenhetsinnehavaren eftersom vi vill minimera risken för enkla busringningar under kväll/natt.

För att kunna öppna när man har blivit uppringd ska man trycka på * på sin telefon, då lyser det grönt vid porten och gästerna kan komma in.

Om det skulle vara så att det inte räcker med de fyra brickor man får så går det bra att maila till brfroslagskulle@gmail.com och efterfråga fler, dock kommer en liten avgift på de extra brickorna.

Portkoderna kommer vara aktiva under en period för att ha någon form av backup om brickorna skulle strula, anmäl strul till styrelsen så vi kan reda ut vad det beror på. Nycklarna kommer alltid att funka (i alla portar).

Garaget

Vi har även lyxat till infarten till garaget där man nu kan öppna med en fjärröppnare och alltså inte behöver åka fram till den lilla dosan som sitter så tokigt till.
Vill man ha en sådan öppnare så kan man beställa även dessa via brfroslagskulle@gmail.com märk mailet med ”fjärröppnare” och skriv vilket lägenhetsnummer ni har och hur många dosor som önskas.

Det går även bra via en lapp i brevlåda 1101 i port 6B om man skulle föredra det.

Dessa kostar också en liten slant men blir var persons egendom, dessa kan sedan programmeras in i ytterligare system eller helt byta system om det skulle finnas ett liknande där man flyttar in nästa gång. Alternativt kanske den som flyttar in efter vill köpa den.